Uczta pełna smaków na Wielkanoc!
W czasie Wielkanocy zachwyć swoich gości fantastycznymi pomysłami na potrawy i słodycze.
Zapytaliśmy mieszkańców naszego miasta jakie potrawy pojawiają się na ich świątecznych stołach podczas Wielkanocy. Odpowiedzi były zaskakujące! W szczególności jeśli chodzi o świąteczne przystawki. Sprawdźcie co warto przygotować na święta, aby domownicy oraz przybyli goście byli zadowoleni pod względem różnorodności oraz smaku.
W naszym regionie w czasie świąt wielkanocnych nie brakuje m.in. faszerowanego schabu w galarecie, pasztetu wieprzowo-drobiowego, białej kiełbasy z kapustą, pierogów z kapustą i grzybami, sałatki jarzynowej, jajek. Jeśli chodzi o jajka można je serwować w najróżniejszy sposób np. w serowej panierce, z farszem pieczarkowym, zapiekane w boczku.
Jeśli chodzi o słodkie przysmaki zazwyczaj stawia się na m.in. mazurki z białą czekoladą i dżemem, pomarańczowe mazurki, mincemeat z masą bakaliową, różnorodne babki. Oprócz wskazanych potraw wykładane są oczywiście elementy spożywcze ze święconki.

Uwaga! Gołoledź zagraża bezpieczeństwu na drogach
Seniorzy zyskują średnio 350 zł dzięki rencie wdowiej
Zgłoszenia otwarte na 13. Lubiński Festiwal Kwiatów i Roślin
Nowe przepisy drogowe w Polsce od 2026 roku